Lényegében az Apple-nek régebben is voltak kifigurázós videói, amikkel rendszerint a PC-s betegségeket nagyították fel. ( Itt megtekinthetitek őket egy csokorba gyűjtve: Mac vs PC. )

A videó:

 

A mostani videóval úgy gondolom, hogy a Google Play áruházat festi le az Apple. Az összeomló alkalmazás polc, bűzlő és felrobbanó app, a lyukas fog, finoman ugyan de utal a hibákra. Aminek sajnos van alapja, ha belegondolunk. Aki használt már Android rendszert, az bizotsan belefutott összeomló alkalmazásba, akadozó játékokba, vagy kompatibilitási problémákba. Tehát a kulcsszó az-az Optimalizálatlanság. Nyílván nincs is egyszerű dolga a fejlesztőknek, a temérdek típusú kijelzőre és hardverre optimalizálni az alkalmazásaikat. (mégha skálázással is dolgoznak) 

Ezzel nem azt mondom, hogy az iOS-en nincs kifagyó, kilépő program, de a lényeget tekintve elenyésző mivel szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelni, hogy egy-egy alkalmazás bekerüljön az App Store-ba és lényegesen kevesebb eszközre kell azokat optimalizálni.

A másik sarkalatos pont az, hogy Appok ellenőrzés nélkül vagy felületes átvizsgálással kerülhetnek fel a Play áruház esetén, így akár kártevő, adathalász esetleg vírusos alkalmazást is letölthet az óvatlan felhasználó. Ezek irányában már tett lépéseket a Google és számos vírusos alkalmazást eltávolítottak, de ezek általában mindig utólag derülnek ki, mikor egy-egy készülék, gyanúsan kezd viselkedni, appokat tölt le.. reklámok jelennek meg és hasonlók.

További érdekesség a videóban szerepel egy szemgolyó kinézetű App is, amely utalhat a kémprogramokra vagy, hogy a Google megfigyel minket? Mit gondolsz a videóról?

 

Kategória: Egyéb