Pár éve kezdett felébredni a világ, hogy a szemét termelés és műanyag tengerek hamarosan teljesen felborítják a teljes ökoszisztémát, az élővilágunk folyamatosan pusztul, ennek megakadályozása csak akkor történhet meg ha fejben mindenki átkapcsol környezettudatos üzemmódba és újrahasznosítja a körülötte található dolgokat és minimális lábnyomot hagy maga után. (Ne termeljünk szemetet, vagy ha termelünk gyűjtsük szelektíven.)

Egyre többen hangoztatják mennyire fontos környezetünk védelme, de tenni csak nagyon kevesek tesznek érte. Sokan újrahasznosítható megoldásokat keresnek a háztartásban, szelektíven gyűjtik a szemetet, tudatosan vásárolnak élelmiszereket és sorolhatnám… miért ne válasszunk tudatosan szervizt? Ahol biztosak lehetünk abban, hogy meghibásodott termékünk alkatrésze nem a kukában köt ki? Mi mindannyian elkötelezettek vagyunk az iPrestige-nél és törekedünk a környezetbarát és egészséges életmódra, hogy ezáltal javítsunk az életminőségünkünk és élhetőbb teret adjunk át a jövő generációinak.

Korunk egyik leginnovatívabb embere Elon Musk is ezen a gondolatmenet alapján indította útjára a Space X-et és újratölthető rakétákkal való űrutazásban látja a jövőt. Mi az újratölthető palackokban hiszünk. Ebben szeretnénk segíteni nektek, az eldobható vizespalackok helyett, töltsd újra nálunk a kulacsod, ingyen! Szűrt tiszta vízzel töltsd fel magad és útnak is engedünk! A hálózatunkonk egy ozmózis elven működő szűrőrendszer található, amely tiszta vizet állít elő megszűrve a vízből a klórt, nehézfémeket, mérgező anyagokat, apró részecskéket. Ha nincs kulacsod sebaj, találsz nálunk Tritán Polikarbonát (BPA mentes) kulacsot és Alumínium kulacsot is. ( A töltsd fel magad akció kezdete 2019.12.12 )

 

Mérgező anyagoktól és veszélyes hulladéktól mentesen.. lehetséges?

Az Apple törekszik, hogy az évről évre megjelenő új iPhone-ok és Mac-ek és egyéb eszközeik a lehető legkörnyezetbarátabb anyagokból készüljenek, az újrahasznosított alumíniumon át a mérgezőanyag mentes műanyagokig. Mi is úgy gondoljuk még nem késő áldozatot hozni és az időnket rá szánni a szelektív gyűjtésre és újrahasznosításra, de vajon mennyire kivitelezhető egy szerviz esetében, hogy megfelelő odafigyeléssel kezeljük a környezetünket terhelő anyagokat?

  • Akkumulátor: Az akkumulátorok kémiai összetételük miatt a legveszélyesebb hulladékok közé tartoznak, ezért nem szabad csak úgy a szemétbe dobni, mert később a kémiai anyagok a földbe szivárognak majd a vizeinkbe, amelyből a bolygónk élővilága táplálkozik. Ezeket megfelelő fém tároló edényekbe tesszük, ahol kitudnak “hűlni” és csendben pihennek az elszállításig majd újrafeldolgozásig.
  • Kijelzők: A kijelzőkben található anyagok üveg és mindenféle nehézfém kombinációja a folyadék kristállyal együttesen sem sorolható az egyszerű elektronikai hulladék kategóriába. Ezért szervizünk elkötelezett, hogy a törött kijelzőket újrahasznosítjuk komplex gépparkunk segítségével, amelyből új kijelzők készülnek, ezzel csökkentve a környezetünk terhelését és nem utolsó sorban az elérhető legjobb minőségű gyári kijelzőket szolgáltassunk az ügyfeleinknek. Sajnos a piac tele van utángyártott kijelzőkkel, amelyek minőségben és élettartamban alig ha érik el a pár hónapos periódust!
  • Szalagkábelek, gombok: Ezek kis helyet foglalnak és gyűjtjük őket. Egyes alkatrészekről még újrahasznosítható vagy javítható pár apróság, ami azt jelenti, hogy egy részlegesen tönkrement alkatrész még javítható, akár komplett alkatrész csere nélkül is, ezáltal kevesebb hulladék termelődik.
  • Üveg, érintő üveg és üvegfólia: Talán a leggyakoribb tevékenység az üvegfólia csere, leeséskor az üvegfólia törik elsőként legtöbb esetben amit emiatt cserélni szükséges. Ezek külön üveg gyűjtő edénybe kerülnek ugyanúgy mint, ahogy a kijelzőkről eltávolított törött érintőüvegek.
  • Fém ház és műanyagok: legtöbb alkatrészben található műanyag és fém mint például a hajlott deformált készülékház, ezek sem a kukában végzik, hanem a lehetőség szerint kreatív dolgokra felhasználjuk. Amelyekkel nem tudunk semmit kezdeni, az viszont megy a szelektív műanyag és fém gyűjtőbe.

Miben vagyunk mi mások? Tudatosan válogatjuk a javításból keletkezett hibás alkatrészeket, egy részét felhasználjuk így nem elektronikai hulladékként végzik, a többi hulladékot szelektíven gyűjtjük. A csomagolások szintén szelektív műanyag és papír tárolóba kerülnek anyag típustól függően.

Ha nem használt elromlott elektronikai eszközöd, mobiltelefonod, táblagéped vagy számítógéped van, amelyet csak kidobnál a szemétbe, hozd be hozzánk és máris tettél egy lépést a környezeted megóvása érdekében!

Kategória: Egyéb