Nemrég megérkezett a Sencor indukciós sütőt megszégyenítő iStove 11 Pro után a hajszárítók királya, az AirBlows Pro! 

Hiába, az Apple 800 fokon pirítja az új eszközöket az ünnepek előtt, hogy legyen mit a fa alá tennünk!

Viccet félre, lassan minden Apple termékről eszünkbe jut egy háztartási termék, amely újra és újra elindítja mémgyárat és rengeteg kreatív elmét megihletnek.

A mai témánk az AirPods Pro. Egy kis gyors összefoglaló melyiket válaszd, karácsony előtt, hiszen az ára is majdnem dupla annyi mint az Airpods 2-nek. Kell-e a zajszűrés? Kell-e a vízállóság?

Mivel tud többet mint az AirPods 2?

Aktív zajszűrés

Azt hogy, pontosan illesztetted a füledbe és a szenzorok jól működjenek, azt egy algoritmussal teszteli az iOS berakáskor. Csak akkor tud megfelelően működni a zajszűrés, ami meglepően nagyon jól teszi a dolgát! A környezetből érkező hangokat áttetsző módban beengedi úgy mintha nem is lenne semmi a fülünkben, zajszűréskor az érkező hullámokkal ellentétes hullámokat kelt így kioltva azt.

Vízállóság

Ha ebben akarsz a medencébe ugrálni a strandon, NE tedd! Csak cseppállónak mondanám az IPX4 besorolást. Ez éppen elég arra, hogy ha megizzadunk edzés közben vagy esőben futunk, akkor ne legyen hallgasson el örökre. Viszont ha úszás közben egy hullámtól kap egy pofont, kiesik és elmerül, akkor búcsút inthetünk neki.

Különböző fül mérethez is jó

Futhatsz, bringázhatsz benne és nem esik ki, habár csak a hallójárat külső részében helyezkedik el. Akiknek problémájuk volt a az előző Airpods, vagy Earpods formájával és kiesett, azoknak érdemes lehet egy próbát tenni.

Nyomáskiegyenlítő szelep

Ha érezted már néhány fülhallgató használatakor, hogy zenehallgatás közben egyre kényelmetlenebb, az azért van mert egy kicsi, idegesítő, de nem életveszélyes nyomás alakul ki. Ennek ellensúlyozása végett az AirPods Pro egy apró nyomás szelepet használ a fülön belüli nyomás csökkentésére. Ezt a technológiát használják más komolyabb fülesekben is.

Adaptív EQ

Az AirPods belsejében a füled felé néző mikrofon van, amely monitorozza a belső hangerőt, ez nélkülözhetetlen a zaj csökkentéséhez, de arra is felhasználja, hogy a fizikai adottságnak megfelelően alakítsa a hangot a mégtökéletesebb élményért.

Szélesebb hangtartomány és kicsit tisztább hangzás

Nagy különbséget átlag ember nem fog tapasztalni a két füles között, de azért mégis egy kicsit szélesebb hangtartományt fed le és jobban hallhatóak különállóan a hangszerek, tisztább a hangzás. Ez köszönhető a füllbe való illeszkedésnek és a kicsit nagyobb “kamrának” ahol nagyobb tér van a hang képződésére.

Rövidebb és vaskosabb

Ez mondjuk csak esztétikai különbség, de az AirPods Pro, kicsit zömökebb lett és rövidebb a szára ami miatt jobban elrejtődik a fülünkben. Ettől függetlenül mind a kettő elég futurisztikusan hat.

Sokkal drágább

Az AirPods kettőhöz már 59.990 Ft-ért hozzá juthatunk az AirPods 2-höz, a vezeték nélküli töltő tokos verzióért már 74.990 Ft-ot kell perkálni, onnan már csak egy karnyújtásnyira van az AirPods Pro, amely 99.990 Ft.

Ha zavar a környezeti zaj utazásaid vagy munkád során, ha szükséged van a vízállóságra a kondi teremben, vagy zavar a nyomás ami a füledben keletkezik akkor megérheti azt a plusz pénzt érte. Viszont ha nem ragaszkodsz a jobb hang minőséghez és az egyéb extra funkciókhoz, akkor mindenképpen pénztárcabarát megoldás a sima AirPods 2, ami szintén tökéletesen teszi a dolgát.

Az új AirPods-okat meg is vásárolhatod az iPrestige Apple szervizben, azonban mindenképp érdeklődj a készletről, hiszen folyamatosan változik!