Mire figyelj és hogyan készülj fel a fesztiválozásra. Néhány lépésben leírjuk, hogy hogyan előzhetjük meg néhány egyszerű lépéssel az elvesztést, lopást, ázás vagy egyéb károkat. Megéri rászánni az időt, hogy ne érjen kellemetlenség az önfeledt szórakozás közepette. Van biztosításod? Attól még ne dőlj hátra és zárd be az oldalt, mert sajnos legtöbb esetben nem vonatkozik az ilyen jellegű fesztiválon történt lopásra és elhagyásra, nem mellesleg rendőrségi jegyzőkönyv is szükséges hozzá, de így sincs rá garancia, hogy a biztosítónak megfelelnek a körülmények.

Fesztivál előtt:

Adataink védelme érdekében és a (ritka) becsületes megtaláló esetén hasznos lépések:

  1. Készíts teljes adatmentsét iTunes-on keresztül számítógépedre, mert elveszett adataink pótolhatatlanok. (iCloud mentés is elég lehet, ha van tárhely előfizetésünk)
  2. A SIM kártyád Pin kódját kapcsold ki, hogy a készülék ujraindulás esetén automatikusan felcsatlakozzon a hálózatra/mobilinternetre és így a pozíciót is tudja updatelni és zárolni majd a lezárt képernyőn üzenetet megjeleníteni.
  3. Mindenképpen legyen bekapcsolva a Find My iPhone (iPhone keresése) funkció!
  4. Háttérképet módosítsd elérhetőségekre amely esetén fel tudnak hívni!
  5. Állítsd be az orvosi azonosítódat, amelyet lezárt képernyőnél is meg lehet találni a neved és elérhetőséged is. Továbbá hívást kezdeményezni a beállított kontaktoknak.

A PIN kód miatt ne aggódj, ha ellopták feltehetően nem fog a tolvaj telefonálgatni róla és többszázezres számlát csinálni. A becsületes megtaláló esetén meg nagy segítség hogy hívást tud fogadni a készülék!

Fizikai védelem, hogy ne kelljen aggódni ha, leejtjük, rálépnek vagy ráborul a sör.

  1. A legfontosabb egy robosztus tok
    • UAG Pathfinder vagy spigen RUGGED ARMOR is elég lehet, nem a legszebb tokok, azonban nekem már nagyon sok esetben mentették meg az iPhone-om a kijelző cserétől.
  2. Üvegfólia
  3. Vízálló/Sárálló tok nyakbaakasztóval
    Nehézkesebb a telefon használata egy ilyen tokban, de szakadó esőben eufórikus állapotban a színpad előtt nem hiszem hogy a telefonunkat fogjuk nyomkodni, így egy hasznos kiegészítő lehet mindenki számára, főleg ha vízparti fesztiválról van szó!
  4. Safeskin! Lopás gátló tok, ami visít ha 3-5 méteres körzeted elhagyja az iPhone, sajnos ez még nem rendelhető, de nagyon ígéretesnek hangzik! Nem mellesleg 100% Magyar termék!(Update: November környékén lesz elérhető az új iPhone megjelenésével érkezik)

Ajánlott egy külső akkumulátor, vagy napelemes töltő amellyel a pihenés időtartama alatt akár a napon is feltölthetjük mobilunkat, hogy újabb képek készülhessenek. Egy 10.000 mAh-s power bank-el már bőven kihúzhatunk pár napot hálózati konnektor nélkül!

Ha egy kicsit több üzemidőt akarsz kicsikarni az iPhone-ból akkor olvasd el ezt a cikkünket.

Írjuk fel az IMEI és sorozatszámát a készülékünknek, hogy legyen mit leadni a hatóságoknak, vagy a talált tárgyaknál tudj hivatkozni a készülékedre.

Fesztivál után:

Mit tegyünk ha már megtörtént a baj:

Lopás, elvesztés esetén irány azonnal a www.icloud.com bármilyen eszközről és jelentkezzünk be az Apple ID-vel, majd az iPhone keresése funkcióra, próbáljuk a pontos lokációt behatárolni, hátha csak a földön hever! NE töröljük a készülék adatait első körben! Amennyiben már nem elérhető a készülék, akkor tegyük elveszett módba. Így ha netán újra mobilnethez, vagy wifi-hez jutna akkor tudjuk zárolni, és információt megjeleníteni a képernyőn, mint például: “+3600……0 a telefonszámon elérsz vagy ezen a címen tudod visszajuttatni a készüléket”.

Próbálljuk meg felhívni másik készülékről… irány a talált tárgyak, vagy hatósági szerv ahol hagyjunk elérhetőséget ha esetleg leadná valaki!

Nagyjából ennyit tehetünk utólag és a reménykedés, hogy felvillan egyszercsak a térképen!

Reméljük a legjobbakat, de a megelőzés a legfontosabb, vigyázzatok értékeitekre fokozottabban ha fesztiválozni mentek, vagy csak egyszerűen hagyjátok otthon az összes értékes kütyüt!

Ha többet szeretnél megtudni a témában, vagy segítséget szeretnél kérni akkor írj nekünk, vagy fáradj be a budapesti iPrestige Apple szervizünkbe ahol számos kiegészítő közül is választhatsz!

Ha netán sikerült leejteni, összetörni vagy beáztatni az iPhone-od, esetleg egy csorda áttáncolta rajta az éjszakát akkor hozd be hozzánk javítattni az iPrestige Apple szervizünkbe a Deák Ferenc tértől egy percnyire! Utazhatsz bármerre a belvárosban útba fogunk esni!

5-10% kedvezményt adunk minden iPhone kijelző cserére, ultrahangos tisztításra és alaplap javításra, ha bemutatod a SZIGET fesztiválós karszalagod! Részletekért érdeklődj szervizünkben!

Kategória: Egyéb